Naylor Love were contracted to carry out a high-quality interior fitout in the Grace Neill Block at Wellington Hospital.

The finished floor space consists of multiple ceiling heights with various architectural features, such as exposed concrete from the slab above, drop-down ceilings, feature cable trays and vinyl imaging. This variety adds to the perception of size within the space, making the area feel alive and open – an important consideration when the area has no exterior windows.

We started with a full demolition before installation of new services, tying in to the existing building systems. We used a ‘Human Centric Lighting’ setup designed by BECA that stimulates the internal body clock, varying the light brightness and colour. This reflects how natural light transitions throughout the day, helping people stay awake and focused. The full fitout of the space included glazing, floor coverings, wall coverings, lighting and the services required to make the space usable and comfortable.

The project was undertaken in a live building with occupied tenancies beside and above. Good communication and flexibility were required by all parties to get the project over the line.

Client: Capital and Coast District Health Board
Completed: March 2020

Categories

Health, Interiors / Fitout, Small Works, Wellington
BACK TO OUR PROJECTS