Our Executive Wing Ground Floor redevelopment project involved the construction of a new entry canopy and internal alterations to the ground floor of Parliament’s Executive Wing, more commonly known as the Beehive.

Exterior works to the Historic Place Category 1 building included demolition of the existing entry canopy and the construction of a new larger and higher canopy in its place. The canopy is partially built over an existing sub‐grade slab that forms the roof of a basement below. The new canopy is clad in a combination of zinc cladding and a commercial aluminium glazing system with a low pitch roof.

Works to the ground floor interior included the construction of a new visitor entry and visitor centre, washrooms, café kiosk, business reception area and foyer, as well as new flooring throughout.

Our team worked tirelessly to complete the project within the high-security environment of the Beehive, and within the fast-track, 82-day programme, all while ensuring that the building could remain fully operational in the run-up to the 2017 general election.

Client: Her Majesty the Queen
Completed: September 2017
Awards: New Zealand Commercial Project Awards 2018, Gold award – Civic

Categories

Commercial, Government, Heritage, Interiors / Fitout, Wellington
BACK TO OUR PROJECTS