The RA Vance Stand was built in the late 1970s and was due for a major facelift to maintain the Basin Reserve’s status as a world-class test cricket venue. Our project was to refurbish the entire exterior of the stand, including replacing the roof and soffits.

We came up with some inventive solutions to safely access the entire stand, including a massive birdcage scaffold with external access, roof edge protection and internal towers to access the steeply pitched roof.

Throughout this project we worked closely with the Council to review the scope as we stripped away the layers. Wellington’s notorious wind was another factor that our site team managed skilfully, as was accommodating the training sessions, ground and facilities management and cricket matches at the venue, which remained open throughout the project.

This significant Wellington landmark was ready right on time for the December 1 test match against the West Indies and is all set to last for at least another 50 years.

Client: Wellington City Council
Completed: November 2017

Categories

Government, Leisure & Cultural, Wellington
BACK TO OUR PROJECTS